Drivstoff til 6 kroner literen en realitet!

Nå er jeg tilbake i Tromsø etter et godt landsmøte. Det skjedde ikke så fryktelig mye, men man fikk understreket behovet av å framstå med en klar (sosial)liberal profil. Er overbevist om at Venstre er fremtiden i norsk politikk. Et godt eksempel er denne saken om bioetanol, som kan gi drivstoff til 6 kroner literen

Det er absolutt mulig, og løsningen er bioetanol. Bioetanol er miljøvennlig drivstoff som fremstilles blant annet av cellulose, sukker, poteter, beinmel og korn. I Sverige bruker man mer og mer bioetanol (eller E85 som det heter i Sverige). Etter forslag fra Borghild Tenden (V), her regjeringen besluttet å fjerne CO2-avgift, bensinavgift og alkoholavgift på bioetanol. Det betyr at man i f.eks. Tromsø kan få drivstoff til 6 kroner literen. Men da må kommunen legge frem en plan som gjør at man kan få det gjennomført så fort som mulig.

Borgerne i Tromsø, miljøet og næringslivet trenger et slik tiltak. Men da må vi ha en plan hvor kommunen går foran og gir etableringsstøtte til bioetanolprodukter, slik man gir til nystartning av bedrifter. Planen vil gjøre det mye lettere å få etablert utsalgssteder for bioetanol og salg av biler som går på bioetanol. Følgende tiltak må ligge i en slik plan for mer bioetanol:
-   Fjerne alle lokale Tromsøavgifter for bioetanol (deriblant 50-øringen som alle i Tromsø må betale for bensin).
-   La biler som går på bioetanol få kjøre på strekninger som i dag kun er reservert for taxi og buss.
-   Når det gjelder kommunens innkjøp av biler, burde man vurdere biler som går på bioetanol
-   Reservere gratis parkeringsplasser i sentrum for bioetanolbiler

Kommentarer:
Postet av: Erlend

Bra tiltakk :-) Hva med å foreslå det i kommunestyret?

05.05.2006 @ 01:51
URL: http://erlendliberal.blogg.no
Postet av: Jonas

Har prøvd å selge saken inn i lokalmedia, men det har ikke gått ennå. Skal snakke med Marie (vår representant), hun er garantert med på det.

05.05.2006 @ 12:26
URL: http://jse.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1213061