Verdiløse kutt i tollbarrierer

Verdiløse kutt i tollbarrierer


Norge og den rødgrønne regjeringen skryter over at de vil legger frem forslag om å kutte 45% i tollbarrierene, som man ser på bildet, kutter man egentlig bare luft.

Å gå fra 460% tollmurer til 230% betyr ingenting for fattige bønder i den tredje verden, norske og andre vestlige bønder kan fortsatt gjemme seg bak enorme murer, som holder fattige land nede. For at de skulle hatt en fair sjanse, burde tollen vært på 93%, da hadde man kuttet noe mer enn bare luft. Tollmurene man opererer med fra vestlig side, er kanskje noe av det aller mest usolidariske i verden. Her har fattige mennesker mulighet til å utkonkurrere vesten, det vi gjør istedenfor er å stenge dem ute. Hvor er norsk ungdom for å protestere mot urettferdige tollmurer? Venstresiden synes det er viktigere å hylle diktatore og undertrykere i Latin-Amerika (Chavez, Morales og Castro).

Det verste er at denne politikken er omfangnet av SV, AP og SP i den såkalte "solidaritets"-regjeringen, solidaritet med hvem? Norske bønder? Eller solidaritet med våre alliansepartnere Liechenstein, Island, Israel eller Singapore? Ikke akkurat de landene som er mest kjent for internasjonal solidaritet.

Handelspolitikken som Norge (og de fleste landene i verden fører) er feig og usolidarisk. Den tar ikke høyde for at frihandel er nettopp fri handel, og for at det skal fungere optimalt bør det gjelde alle næringer.

Kommentarer:
Postet av: Jonas

http://www.bt.no/na24/article271420.ece

06.06.2006 @ 16:02
URL: http://jse.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1416923