Voksent gjort av regjeringen

Det er ikke ofte jeg skryter av den rød-grønne regjeringen, men i dag fortjener de skryt. Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen hjalp til i forhandlingene mellom Finansnæringens Arbeidsgiverforening og Finansforbundet, når det ikke hjalp varslet han at regjeringen kommer til å bruke tvungen lønnsnemd på mandag. Det var en riktig og voksen avgjørelse, konsekvensene av en streik ville være av en slik skala at alt annet enn tvungen lønnsmed ville vært uansvarlig. Man kan ikke stoppe Norge fordi et forbund vil være med på forhandlingene om OTP (obligatorisk tjenestepensjon). En sak som uansett burde avgjøres av politikere.

Jeg er i utgangspunktet stor tilhenger av streikeretten. Begge parter må ha reelle maktkort ved forhandlingsbordet. Men misbruk av streikeretten som en evt. bankstreik svekker retten til streik som legitimt middel i arbeidskonflikter.

Kommentarer:
Postet av: Per-Arvid

hallais jonas, sku nu bære takk for sist og ønsk dæ en riktig så fin sommer. Æ har nu perm etter en måned på sør-og østlandet med kystvakta,det har vært knallbra med det fine veret og lettkledde damer. Vi sneix en gang i framtida.

15.06.2006 @ 01:36

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1444873