Du er vel ikke en sånn gærn liberalist?

Inspirert av West Wing har den ypperlige Odd Bovim fritt oversatt Matthew Santos sitt forsvar av "Liberal - A badge of honor" til norsk. Oversettelsen er rett og slett nydelig:

BERGSTØ:
Nei, selvsagt mener du ikke det. Du er jo ikke en gærn liberalist, er du vel?

MICHELSEN:
Jeg vet at du liker å bruke ordet "liberalist" som om det var en forbrytelse.

BERGSTØ:
Nei, jeg beklager, jeg skulle ikke ha brukt det ordet. Jeg vet jo at Venstrefolk synes det er stygt å kalle seg liberalister. Så stygt at dere måtte kalle det noe annet. Hva er det nå dere kaller dere, sosialliberalere, er det ikke?

MICHELSEN:
Det er sant, sosialister har prøvd å gjøre "liberalist" til et stygt ord. Vel, det var liberalismen som gav arbeidere og kvinner stemmerett her i landet.

BERGSTØ
Sosialister har en stor del av æren for at også arbeidere og kvinner kan stemme her i landet.

MICHELSEN:
Enkelte sosialister kan fremstå som liberale. Hva skjer med dem? Jo, de blir uglesett i organisasjonen din som høyrevridde slemminger.  Hva er det de liberale i ditt parti mener som gjør dem så slemme? Jo, det skal jeg si deg. Liberalister støtter konsekvent opp om demokrati. Liberalister mener at en drittsekk er en drittsekk uansett hudfarge, og en diktator er en diktator uavhengig av politisk ideologi. Liberalister støtter ikke opp om Cuba og Venezuela, men ser med bekymring på at opposisjon blir undertrykt og at  menneskerettighetene ignoreres. Hva gjør sosialister? De nominerer Castro til fredsprisen og  mener at Venezuela er et forbilde for resten av Latin-Amerika.  Så når du prøver å slenge merkelappen "liberalist" i trynet på meg som om det var noe jeg skulle skamme meg noe over, noe skittent, noe jeg skulle løpe vekk fra, så virker ikke det. For den merkelappen vil jeg plukke opp, og smykke meg med den som var det en gullmedalje.

Kommentarer:
Postet av: - O.

Jeg er selvsagt smigret over å bli sitert og at mitt åndsverk legges ut her. MEN; E.m.m. bør du også legge ved originalen, slik at man ser hva oversettelsen betyr. Nå ser det i grunnen bare litt snodig ut.

06.03.2007 @ 16:52
URL: http://odd.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4308206