Ikke 16-årig stemmerett i Tromsø

Pressemelding etter http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1426882.ece

Regjeringen har avslått søknaden fra Porsgrunn, Vadsø og Vågå. Dermed blir det heller ikke 16-årig stemmerett i Tromsø. Venstre er skuffet over regjeringen.

- Regjeringen skusler bort en mulighet til å vise at de tar ungdom og lokaldemokratiet på alvor, sier leder i Tromsø Venstre, Jonas Eilertsen. Venstre mener at en slik ordning med stemmerett til 16-åringer kan bidra til at ungdommer engasjerer seg mer i politikk og dermed styrke lokaldemokratiet. De mener at Tromsø kommune ville vært tjent med en slik ordning, og sendt et klart signal om at kommunen tar ungdom på alvor. Venstre hadde tenkt å ta opp denne saken på neste kommunestyremøte.

Eilertsen mener at regjeringens vedtak er svært firkantet og lite romslig. ? Det vitner om lite nytenkning og romslighet fra den rødgrønne regjeringen. Det er rart at de nekter kommuner som selv ønsker det, en mulighet til bare å prøve ut 16-årig stemmerett ved lokalvalg. Hvor er respekten for lokaldemokratiet?

- Dette kommer på toppen av andre saker hvor regjeringen har sviktet ungdom. Det er ikke blitt gratis skolebøker, det har ikke blitt flere lærlingplasser og det har heller ikke blitt satset på utdanning og forskning, avslutter Eilertsen.

Kommentarer:
Postet av: Erlend

Bra jobba Jonas!Bra Tromsø kommune endelig viser hva senterpartiet i regjering vil kjempe for.Mer sentralmakt.Mindre demokrati. Men det er jo egentlig ikke så rart, alle husker vel hvem som var forsvarsminister for bondepartiet på 30 tallet? En viss Vidkum...

23.08.2006 @ 20:18
URL: http://erlendliberal.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1851799