Midtøsten brenner

Etter at en israelsk soldat ble kidnappet og brutalt myrdet, har Israel svart på en måte som burde vekke avsky over hele verden. De har kidnappet 5 statsråder og rundt 20 parlamentarikere fra Hamas-partiet. Dette er en metode som ikke er et demokratisk land verdig. Utpressing og kidnapping er terroristers fremgangsmåte, det burde alle vi som verdsetter menneskerettigheter og demokrati reagere på. Selvsagt er det en grusom handling som palestinske terrorister har gjennomført, og Israel har rett til å reagere for beskytte sine egne innbyggere. Men den eneste måten man i et lengre perspektiv bekjemper terrorisme er gjennom økt velstand, menneskerettigheter og demokrati.

Israels handling kommer også i sterk kontrast til de moderate palestinerene i Fatah, som har fått Hamas til å anerkjenne staten Israel. Dette initiativet kunne ledet til fred, men Israels fremgangsmåte ser ut til å kneble dette initiativet. Israel har helt rett når de sier at de ikke forhandler med kidnappere, men da må de spørre seg selv om hvorfor Hamas nå skal forandle med dem....

Kommentarer:
Postet av: Israel-venn

Hamas har IKKE anerkjent Israel.Dessuten har Israel blitt rammet av hundrevis av raketter fra Gaza helt siden tilbaketrekkingen. Bare den ene Israelske grensebyen Sderot har blitt rammet av 620 raketter siden tvangsflyttingen av de israelske bosetterne.

14.07.2006 @ 23:56
URL: http://www.israel.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1546647