Ny blogg!!!!!

Jeg velger nå å avslutte denne bloggen....

Hovedsaklig fordi jeg mottar veldig mye spammail og at www.blogg.no til stadigheter ofte ikke er operative

Imidtlertid vil jeg fortsette å blogge litt fra tid til annen på

http://www.venstre.no/blog/jonassteineilertsen/

Håper vi sees der!!

SK4428 mellom Tromsø og OsloNår jeg skriver dette sitter  jeg, som så mange andre ganger, på flyet mellom Tromsø og Oslo. Selv om det kan være tungt å komme seg på morra-flyene, setter jeg egentlig stor pris på disse flyturene.

Spesielt etter en ekstremt stressende dag som i dag. Etter å ha vært i møter om alt fra internasjonalisering, til byrådssamtaler i Tromsø, arrangement av debatt i Tromsø og styremøte i Troms UV, fikk jeg endelig stresset meg mot flyplassen. Litt sent ut, men det skulle gå bra til flyet som skulle ta av 1840....

1815 ankommer jeg flyplassen, i det jeg skal dra frem kortet ser jeg til min forferdelse at kortet er bort. Deretter kom det noen nordnorske gloser som ikke egner seg på trykk. Jeg sier til drosjesjåføreren: ?Kjør til Driv så fort som mulig!!? Min gode sjåfør kjører så fort han bare klarer.

1826 er vi på Driv. Jeg henter kortet mitt, som jeg selvfølgelig hadde glemt i disken (dette er grunnen til at jeg ALDRI lar kortet ligge). Jeg vurder å bare drite i flyet og ta neste fly (sjåføren kan selvfølgelig følge med hvordan det går med flyet, som nå står på BOARDING). Jeg tenker at det uansett er bedre å satse på at det er noen snille folk i SAS. Sjåføren min kjører ypperlig...

1835 ankommer vi Tromsø Lufthavn. Jeg springer inn og prøver å få sjekket inn. Men det er selvfølgelig for sent. I stedet for får jeg lov til å ta med kofferten min gjennom den paranoide sikkerhetsjekken. Jeg hopper over køen. Hiver noe av det flytende jeg har i antiterrorist-posen (forøvrig det til nå mest latterlige sikkerhetstiltaket, til tross for sterk konkurranse). Jeg springer til boarden, får de til å holde igjen flyet noen sekunder...

1839 Unge herr Eilertsen sitter trygt plassert på 04D... For et kjør;)

Tilbake til hvorfor jeg verdsetter SK4428 Tromsø-Oslo. For det første er det utrolig gøy å jobbe sentralt med Unge Venstre. Det er flinke folk, som jeg trives i selskap med. Det er derfor motiverende å dra nedover til Tigerstaden..

SK 4428
SK 4428
Foto: SAS
Den andre grunnen er at jeg får tid til meg selv og gjøre ting jeg skulle ha gjort. Jeg har intet internett, ingen MSN, ingen mobil, ingen e-post, eller venner som vil ha tak i meg. Det er deilig å være litt isolert fra verden

Da jeg bodde i Frankrike hadde jeg kjæreste som bodde i Bayeux. Jeg dro en nesten 3 timers togtur annenhver helg for å besøke henne. Etter hvert satte jeg mer og mer pris på togturene. Jeg gledet meg selvsagt til å se Ylva, men det var også deilig å sitte med musikk på ørene og se utover Normandie. Jeg fikk også lest mye av pensum på disse Bayeux-turene.

Man har ikke like fin utsikt når man flyr, men det er litt samme følelsen, kanskje til og med litt bedre? Totalt isolert fra omverden i en liten personlig bobble. Dessuten har jeg med MacBooken, som gjør at jeg får skrevet mye som skal skrives. I tillegg kan man kjøpe pils på flyet, slik jeg nettopp har gjort....

Ukas helter: Dixie Chicks

Ukas helter: Dixie Chicks


Ukas helter må definitivt være Dixie Chicks, de amerikanske country-jentene som kuppet Grammy-utdelingen. Etter å ha bli hetset og fått drapstrussler for en negativ uttalelse om George Bush og hans krigføring i Irak, slo de tilbake og vant 5 Grammy-priser.

Det er dessuten kult at de spiller country-inspirert musikk fra Sørstaten, samtidig er de knalltøff og tar gode liberale standpunkt. Er selv svak for både country og ikke minst country-rock. Hva ville musikk vært uten The Band, Gram Parsons, Johnny Cash, Wilco eller Ryan Adams?

Dixie Chicks har også mye bra musikk. Spesielt Not Ready To Be Nice, som handler om kontroversen etter Bush-uttalelsen er sterk og knailltøff låt fra knailltøffe og sterke jenter. D like æ!!

Uten kultur dør Tromsø

Uten kultur dør Tromsø

Venstre, sammen med Høyre og Krf, la tirsdag 12.12 frem sitt alternative kommunebudsjett. I noen medier kunne man få inntrykk av at Frp også var ønsket med i et slikt samarbeid. Det var ikke tilfelle fra min og  Venstres side. Når man i opposisjon legger frem et alternativt budsjett sammen med andre partier, er det viktig å fokusere på partier med lignende profil som en selv og som vil prioritere de same sakene. Budsjettet innebar en satsning på kunnskap i skolen, miljø og kultur. 8 millioner ble foreslått investert i Kulturskolen og Kulturhuset ble ikke solgt.

Dette fikk Jan Blomseth (Frp) til å hevde at budsjettet ikke var et borgerlig budsjett. Blomseths kommentar er sjokkerende. Med litt kunnskap om politisk historie ville han sett at Venstre alltid har vært forkjempere for den frie kunsten og kulturen. Et samfunn uten kultur, er ikke et godt og nytenkende samfunn. Derfor kan Venstre aldri stemme for et budsjett uten forpliktende kultursatsning Vi er likevel ikke et strukturkonservativt parti. Ingenting er perfekt og ting kan hele tiden gjøres bedre. Det betyr at man gjerne kan frigi midler fra administrasjon, slik at det blir mer igjen til utøvende kunst, dette vil være i Venstres ånd.

Det er ikke bare Frp som svikter kulturbyen Tromsø. I høst har Arbeiderpartiet virkelig sviktet Tromsø og Nord-Norsk kunst og kultur. Først gjennomfører de tidenes mageplask i forhold til den frie kunsten, da Ap egenhendig la ned Nord-Norsk Kulturråd. NNKR har vært utrolig viktig for den frie kunsten i landsdelen i nærmere 40 år, inntil maktarrogante Ap-politikere bestemte seg for å legge ned organisasjonen. Sammen med en rekke andre tiltak, har Ap flytttet makt over kunsten fra kunstnere til politikere. Ap har aldri forstått at den gode kulturen er fri fra politisk styring. Nå har også Arild Hauberg (Ap) hevet seg på Frps populistkjør og vurderer å selge byen storstue,  Kulturhuset, for å finansierer en ishockeyhall eller noe annet de mener byen må ha. Å tenke seg Tromsø uten Kulturhus er råpopulisme av verste sort. Uten kultur dør Tromsø. Spennende, fri og nytenkende kultur er en av grunnsteinene i folks liv og grunnen til at mange velger å bosette seg i en by som Tromsø.

Videoblogg fra FNs generalforsamling

Videoblogg fra F.Ns generalforsamling

Leder i Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen, er en av Norges to ungdomsambassadører til FNs generalforsamling. Han har derfor laget en egen videoblogg hvor alle kan følge hans opphold i New York. Det er skikkelig spennende å følge med, og er absolutt verdt en kikk.

Så klikk inn på http://www.unvlog.org/!!!!

Sommerleir!!

Sommerleir!!

I dag reiser jeg sørover for å dra på Unge Venstres sommerleir som begynner på lørdag. Det betyr at bloggen sannsynligvis ikke blir oppdatert før i begynnelsen av august. Jeg har derimot linket til en del artikler jeg har skrevet, som lesere av bloggen kan kose seg med (de ligger under lenker i høyremargen). Jeg gleder meg skikkelig til leiren, som blir åpnet av Olaf Thommessen (bildet er fra forrige sommerleir), kanskje Norges beste politiker...

Male and female brain

Male and female brain


Er tilbake fra en ukes ferie på Senja, ikke så langt fra Tromsø. det var forsåvidt gøy, men det er deilig å være tilbake i sivilisasjonen. Hadde mange spennende samtaler med min danske onkel Jes. Vi snakket bl.a. om morsomme bilder, deriblant et fantastisk kart om "World map according to Ronald Reagan", har ennå ikke funnet et godt nok bilde av det på nett. I samme kategori finnes dette bildet av male and female brain, have fun...

Her kommer vintern (igjen)

Her kommer vintern (igjen)


Etter 20 grader og strålende solvær for ei uke siden, gjorde vintern comeback i går i Tromsø. Brå skifter og vanvittig mye forskjellig vær, er noe av det som gjør det herlig å bo her nord. Det er flott å "føle litt" på naturen, ikke bare se på den. Heldigvis var det ikke noe problem å sykle til universitetet, siden snøen ikke har lagt seg på veiene.

Dessuten bruker TIL alltid å være gode i snøomgivelser, kampen mot RBK på lørdag var utvilsomt årsbeste av TIL. Bare synd trønderne fikk med seg et ufortjent poeng med hjem...

Jubel etter valget

Jonas og Geir Ove

Vi jubler etter valgresultatet, bare synd Geir Ove ikke kom inn.