Sommerleir!!

Sommerleir!!

I dag reiser jeg sørover for å dra på Unge Venstres sommerleir som begynner på lørdag. Det betyr at bloggen sannsynligvis ikke blir oppdatert før i begynnelsen av august. Jeg har derimot linket til en del artikler jeg har skrevet, som lesere av bloggen kan kose seg med (de ligger under lenker i høyremargen). Jeg gleder meg skikkelig til leiren, som blir åpnet av Olaf Thommessen (bildet er fra forrige sommerleir), kanskje Norges beste politiker...

Ja til lokalt niqab-forbud

Ja til lokalt niqab-forbud


Dette er en tradisjonell niqab, brukt av enkelte muslimer. Det har vært en lang og interessant debatt på Unge Venstres forum om hvorvidt man skal støtte et lokalt niqab-forbud. Den gode liberaleren http://boye.blogg.no/ har vært en av tilhengerene. Han har et interessant resonnement rundt temaet, men jeg mener at han ikke tar nok innover problemene tilknyttet kvinneundertrykking og to-veis kommunikasjon i undervisningen.

Jeg håper at Unge Venstre under landstyremøtet 22.07 vedtar en resolusjon for et regelverk som gir skoler mulighet til selv å innføre niqab-forbud. Et plagg som gjør det umulig for læreren å gjenkjenne sine egne elever og dermed skaper en meget vanskelig undervisningssituasjon, bør det være mulig å forby.

På samme måte som det er mulig for skoler å forby finnlandshetter hvis det går utover undervisningen, bør det kunne være mulig å forby andre plagg som gjør undervisningen vanskelig, selv om de er av religiøs karakter. Jeg mener ikke at man skal forby hijab, det mest vanlige hodeplagget blant muslimer, et slør som trekkes fram i panna, festes under haka og dekker nakke, bryst- og skulderparti. Hijab ble i 2003 forbudt i den franske skolen. En avgjørelse som ble rettferdiggjort pga. den franske sekulære tradisjonen som stammer fra 1884 (Ferry-lovene). Hvor den franske skolen ble erklært gratis, obligatorisk (for alle uansett kjønn) og religionsfri (vakkert, ikke sant?)

Et annet viktig problem med niqab er at det fratar kvinner grunnleggende menneskerettigheter, og begrenser deres mulighet til å bli behandlet som selvstendige og frie individer. Religion kan ikke bli et skalkeskjul for brudd på elementære rettigheter. Jeg ser utelukkende positivt på et flerkulturelt Norge, men for at man skal lykkes er respekt for grunnleggende menneskerettigheter nødt til å ligge til grunne.

The world according to George W. Bush

The world according to George W. Bush


Nok en gang et herlig bilde...

The World According to Ronald Reagan

The World According to Ronald Reagan

Dette bildet er, som lovet, rett og slett fantastisk. Spesielle gullkorn er:
- Our China - Their China
- Kangaroos
- Palestinian Homeland
- Thatcherland
- Japan Corporation

Male and female brain

Male and female brain


Er tilbake fra en ukes ferie på Senja, ikke så langt fra Tromsø. det var forsåvidt gøy, men det er deilig å være tilbake i sivilisasjonen. Hadde mange spennende samtaler med min danske onkel Jes. Vi snakket bl.a. om morsomme bilder, deriblant et fantastisk kart om "World map according to Ronald Reagan", har ennå ikke funnet et godt nok bilde av det på nett. I samme kategori finnes dette bildet av male and female brain, have fun...

En mester sier farvel...

En mester sier farvel...


Nå er det 6 timer til VM-finalen mellom Frankrike og Italia. Det er også avskjeden til mesteren Zinedine Zidane. En av tidenes største spillere skal ta farvel, forhåpentligvis med nok et VM-gull.

Alle som elsker fotball må beundre Zidane. Kvartfinalen mot Brasil var for meg VMs høydepunkt. Passningene, fintene og ikke minst overblikket til Zidane gjorde fotballen vakker.

Zidane har også betydd enormt i en sosial kontekst. Hans foreldre kom fra Algerie til den tideligere kolonimakten Frankrike etter den grusomme Algerie-krigen 1955-1962. Han er vokst opp under fattige kår i en forstad til Marseille (som alle vet er franske "banlieus" ikke de morsomste stedene å vokse opp). Han ledet det flerkulturelle Frankrike til seier i 1998 på hjemmebane. En seier som også var en seier over rasismen og Jean Marie Le Pen, som uttalte at det ikke var et ordentlig fransk lag som spilte i VM, det franske folk derimot var ikke helt enig med Le Pen. Så

Vive la France, Vive Zizou!!